Ved navns nævnelse vil skeptiske venner muligvis hæve et øjenbryn af skov æblet , men tro os, den ofte beske syrlighed som mange forbinder med skovæbler vil bliver rundere under fermenteringen og modningen og give en mere skarp vin med mere garvesyre. Skovæbler er forskellige fra træ til træ varierende helt fra de ansigtsvridende syrlige til de mere søde af slagsen, så tag udførlige noter under tilblivelsen af denne vin og eksperimenter med forskellige kombinationer, til du rammer din foretrukne æblesmag.

Tilberedelsestid 1 time.
Fermentering 4 måneder.
Modning 6-12 måneder.

2,7 kg skovæbler.
saft og revet skal fra 1 økologisk citron.
1,4 kg sukker champagnegær.
gærnæring.
pektinenzym.
1 Campden tablet

1. Når du plukker skovæbler er det godt at plukke flere, end du skal bruge, for du kan altid lave syltetøj af dem, der er i overskud. Skyl og hak æblerne og kasser de rådne og dem, der har været dyr i.

2. Kog 2,25 liter vand i en stor gryde og tilsæt de hakkede æbler, sukker og revet citronskal. Rør rundt og lad simre i 20 minutter.

3. Filtrer væsken ned i en gæringsspand og kasser de kogte æbler og citronska ll en. Kog 2,25 liter vand og tilsæt det blandingen.

4. Når væsken er afkølet til stuetemperatur, tilsættes gær, gærnæring, pektinenzym og citronsaft. Lad stå og fermentere under låg i 3 dage.

5. Si blandingen gennem et presseklæde ned i en vin ballon, monter gærlås og fortsæt fermenteringen i et lunt rum, indtil boblerne næsten er ophørt efter ca. 4-6 uger.

6. Omstik vinen i en ren vinballon og lad stå i yderligere 2 måne der. Tilsæt en knust Campden tablet i vinballonen før omstikning til flasker.

7. Vinen bør være klar efter 6 måneders modning, men hvis du synes, at vinen stadig er for syrlig, så stil den tilbage i skabet og lad den modne yderligere og åbn en flaske cider i stedet.