Man bør ikke underkende absint. Filosoffer, kunstnere og poeter har lagt sig ud med dens berygtede charme og dens legendariske, psykotiske og hallucinerende egen skaber. Til trods for at ingredienserne indeholder adskillige bevidsthedsudvidende stoffer, skyldes de mange historiske beretninger om folks forrykte opførsel nok nærmere den ekstremt høje alkoholprocent i tidlige destillerede udgaver af drikken. Vores opskrift bygger på udtræk og er centreret omkring absints ‘Treenighed’ bestående af anis, fennikel og en malurtvariant ved navn Artemisia absinthium, der har givet navn til drikken.

Tilberedelsestid 20 minutter.
Trækketid 1 måned.

4 kardemomme kapsler.
2 tsk fennikelfrø.
2 tsk anisfrø.
½ tsk korianderfrø.
1 ½ tsk tørret malurt.
1 stjerneanis.
½ tsk kamille.
1 tsk tørret kalmusrod.
2 store mynteblade.
1 x 70 cl flaske vodka.

1. Knæk kardommekapslerne og pil frøene ud. Læg frøene i en morter sammen med fennikel-, anis- og korianderfrøene og knus dem.

2. Skrab de knuste frø ned i et patentglas eller en flaske. Tilføj malurt, stjerneanis, kamille og kalmusrod. Kamille kaster et skær beroligende egenskaber til udtrækket (vi plejer at snuppe indholdet fra et kamilletebrev); andre opskrifter benytter citronmelisse. Kan du ikke få kalmusrod online eller på apoteket gør det ikke den store forskel at udelade den.

3. Klem myntebladene mellem fingrene, så olien frigives. Dryp et par dråber ned i glasset.

4. Dæk ingredienserne med vodka og forsegl blandingen i en lufttæt beholder. Ryst blandingen og opbevar den uforstyrret køligt og mørkt i cirka 1 måned. Si gennem et presseklæde og hæld den på flaske.