Ud af de mange planter, der har en smag af anisfrø, er fennikel vores favorit. Den er let at dyrke, pynter i haven med sine fjerlignende blade og gule blomster, og både frø, blade og den løgformede rod kan spises. I denne opskrift ser vi anisfrøene spille birollen over for havreblommens vilde blommesmag – de fremhæver dens frugtsmag og giver drinken en overdådig, sød eftersmag af anis.

Tilberedelsestid 30 minutter.
Trækketid 3 måneder.

450 g havreblommer.
1 tsk tørrede fennikelfrø.
220 g hvidt sukker.
6 sorte peberkorn.
1 x 70 cl flaske vodka.

1. Hvis du ikke er så heldig at havreblommen vokser  vildt nær dig, så hold øje når de dukker op hos grønthandleren og på torvemarkeder i efteråret. Køb de mest friske og modne eksemplarer, du kan komme i nærheden af. Skyl dem godt og bryd skindet med et par veludførte hug i frugtkødet med en gaffel. Du kan også lade fryseren gøre arbejdet for dig­ nedfrysning efterfulgt af optøning vil få skindet til at revne tilstrækkeligt.

2. Knus let fennikelfrøene i en morter.

3. Kom alle ingredienserne i et stort patentglas (peberkornene skånes for en hårdhændet tur denne gang) og forsegl låget.

4. Giv glasset en gedigen rystetur og lad det trække et køligt sted uden direkte sollys. Ryst dagligt glasset i 2 uger indtil sukkeret er opløst helt. Blandingen vil have gavn af at blive rystet et par gange mere under resten af trækkeperioden frem til flaskning.

5. Efter at have trukket i minimum 3 måneder, filtreres væsken over i flasker. Medmindre du bruger det allerfineste net, er du næsten garanteret små stykker havreblomme i din mørklilla  drik. For at fjerne disse kan du filtrere endnu en gang gennem et kaffefilter.