Fans af egebladsvin behøver ikke lede længere, for der findes ikke en mere lækker egebladsvin end denne. Vi har prøvet at lave vinen med både nyudsprungne forårsblade samt ældre blade, som vi plukkede inden, det blev efterår – den kraftige garvesyre øges i løbet af året, så de mere modne blade forstærker garvesyrens effekt i munden. Citrusfrugterne hjælper med at opveje garvesyren, uden dem ville resultatet være et flydende modstykke til at spise bark.

Tilberedelsestid 1 time.
Fermentering 3 måneder.
Modning 6 måneder.

1 indkøbspose fuld af egeblade.
1,4 kg sukker.
Saft og revet skal fra 2 økologiske appelsiner.
Saft og revet skal fra 2 økologiske citroner.
Hvidvinsgær.
Gærnæring.
1 Campden tablet

1. Gør det af med ubrugelige egeblade ved at lægge dem i varmt vand og kom dem herefter i en gæringsspand eller i en stor gryde.

2. Kog 4,5 liter vand i en separat gryde og hæld det over bladene. Lad blandingen marinere under låg i 24 timer.

3. Filtrer blandingen gennem et presseklæde og tilsæt sukker. Rør rundt før du tilsætter  saften og den revne skal fra appelsinerne og citronerne.

4. Bring blandingen i kog og lad den simre i 20 minutter . Vær påpasselig med ikke at overkoge.

5. Tag gryden af varme n og lad væsken afkøle før den filtreres over i en vinballon. Tilsæt hvid vinsgær og gærnæring. Monter en gærlås og lad væsken fermentere et lunt sted.

6.  Efter cirka 4-6 uger, når fermenteringen sætter farten ned, omstikkes væsken til en ny, steriliseret vinballon. Lad den sidste del af fermenteringen fortsætte i cirka yderligere 2 måneder.

7.  Tilsæt 1 knust Campden tablet i vinballonen før omstikning på flasker og lad vinen modne i mindst 6 måneder for at den kan udvikle sin egesmag.