En hyldebærbusk i blomst er et frydefuldt syn. De duftende blomster kan man se stråle i levende hegn sent i foråret, hvor de indvarsler sommermånederne med deres store hvide ansigter fulde af solskinsløfter (ofte på kant med de alt for velkendte grå skyer, som også har det med at dukke op på den tid på året). Pluk dem friske og brug dem med glæde i denne klassiske mousserende drink. Den er en funklende solstråle på glas – også  selvom  vejret udenfor måtte mene noget andet.

Tilberedelsestid 20 minutter.
Fermentering 5-7 dage.
Modning 1 uge.

10 hyldeblomstbuketter lig størrelsen på en hånd (pluk dem før middag for at de er helt friske og ryst dem godt for at fjerne insektrester i dem).
600 g hvidt sukker.
2 spsk cideredikke.
Saft fra 2 økologiske citroner.
Champagnegær eller hvidvinsgær.

1. Fjern så mange stilke fra hyldeblomsterne som muligt, da de kan bibringe en uønsket bitterhed til drinken.

2. Kog 2 liter vand og hæld det ned i en steriliseret spand og tilsæt sukker, og opløs det under omrøring.

3. Tilsæt nu 2 liter kogt, afkølet vand, citronsaft, cidereddike og hyldeblomst og rør forsigtigt rundt.

4. Når blandingen er afkølet, tilsættes en½ tsk champagnegær eller hvidvinsgær. (Du kan springe dette led over, hvis du vil, da den naturlige gær på blomsterne bør igangsætte fermenteringen efter 2 dage, men vi foretrækker at være på den sikre side.)

5. Dæk blandingen med et viskestykke eller lignende og vent 5-7 dage før væsken filtreres gennem et presseklæde ned i et par 2 liters plasticflasker.

6.  Lad drikken stå i 1 uge før du nyder den, og husk undervejs at lede gassen ud af flaskerne ved jævnligt at skrue låget kortvarigt af og herefter på igen for at forhindre eksplosioner.