Vekslen mellem fællesbegreberne øl og ale kan muligvis forvirre nogen, men tilføjer vi ingefær foran et af dem, breder forvirringen sig til at betvivle, om man egentlig har at gøre med en alkoholisk drink eller en sodavand. Alt du behøver vide om denne opskrift er at (a) det er en rigtig øl med malt, humle, alkohol og et spark ingefær og (b) den er forfærdelig velsmagende. Tænk på den som en god bitter øl med den krydrende varme fra ingefæren. Læn dig tilbage, tag en ordentlig slurk og glem alt om din forvirring.

Tilberedelsestid 2 timer.
Fermentering 1-2 uger.
Modning 1 uge.

300 g flydende maltekstrakt (light eller amber).
10 cm ingefærrod, skrællet og grofthakket.
250 g hvidt sukker.
Saft og skal fra 1 økologisk citron.
1 lille håndfuld (15 g) bitter humle.
Overgær.
½ tsk hvidt sukker per flaske til karbonering

1. Opvarm 2,25 liter vand i en stor gryde og tilsæt maltestrakt. Opløs under omrøring.

2. Hak ingefærroden groft og kom den i gryden sammen med sukker og reven citronskal (undgå det hvide).

3. Bring i kog indtil væsken hurtigt skummer. Skru ned for varmen, så det ikke koger over, skru op igen og gentag processen, indtil det hurtigtdannende skum ophører. Lad det koge stille og roligt i 15 minutter under delvist dækket låg og tilsæt så humle.

4. Kog stille og roligt i yderligere  30 minutter (i alt 45 minutter).

5. Bland væsken med 2,25 liter forkogt, afkølet vand for at sænke blandingens samlede temperatur. Giv blandingen en rask omrøring for at ilte samt køle den.

6. Når blandingen er afkølet til cirka 24°, filtreres blandingen over i gæringsbeholderen. Tilsæt citronsaft og gær og stil gæringsbeholderen et lunt sted.

7. Eftergæringen tager 1-2 uger, og så er det tid til at tappe øllet på flasker. Karboner de steriliserede flasker med sukker som beskrevet i grundølopskriften før du fylder flaskerne. Stil flaskerne et lunt sted i 2 dage – sukkeret igangsætter eftergæringen, modner øllet og giver det lidt brus – og flyt dem herefter til et køligere sted. Lad øllet modne i mindst 1 uge, før det drikkes.