At føje krydderier til vin før man serverer den varm er populært verden over. Det mest globale kendte navn for denne slags alkoholiske drikke er mulled wine, men mange lande og regioner har navngivet deres egne udgaver, hvilke inkluderer smoking bishop (England), glühwein (Tyskland og Østrig) og caribou (Canada). Vores klare favorit er dog den skandinaviske variant gløgg med dens stærke blanding af rødvin, portvin og vinterkrydderier samt mandelflager og rosiner. Så hvorfor ikke byde dine kuldskære venner på vores opskrift af denne varme drink.

Tilberedelsestid 20 minutter.
Trækketid 45 minutter.

1 x 75 cl flaske rødvin.
½ flaske (375 ml) portvin.
6 kardemommekapsler, knækkede 5 cm ingefær, skrællet og groft hakket.
12 kryddernelliker.
1 kanelstang.
Reven skal fra ½ appelsin.
125 ml brændevin eller rom.

SERVERING
Rosiner.
Mandelflager
Appelsinskal fra økologisk appelsin.
Sukker, efter smag.

1. Hæld rødvin og portvin i en gryde. Skrab kardemommefrøene ned i gryden og smid skallerne ud.

2. Tilsæt ingefær, nelliker, kanelstang og appelsinskal (skær det hvide fra).

3. Opvarm blandingen indtil den næsten når kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad blandingen trække i 45 minutter under låg.

4. Si væsken og hæld den tilbage i gryden. Lad den allerede høje alkoholprocent nå nye højder ved at tilsætte brændevin eller rom.

5. Når du er klar til at servere gløggen, opvarmer du den langsomt, før du øser den op i dine taknemmelige modtageres krus.

6. Drys et par rosiner, mandelflager og tynde strimler appelsinskal i hvert krus og stil en sukkerskål frem i tilfælde af nogle af gløggdrikkerne ønsker at søde denne varme, berusende drik.