USA lader til at være afhængige af pumpkin pie (græskartærte) på et nationalt plan, og amerikanere er endda gået over til at skylle græskar ned i form af græskarøl, en øl tilsat en smule af de traditionelle tærtekrydderier. Den er en overraskende forfriskende krydret efterårsbryg, der er så god, at den fortjente en plads i denne bog. Krydderimix på dåse bruges ofte, men vi foretrækker at starte med de rå ingredienser i vores version af denne usædvanlige amerikanske ale.

Tilberedelsestid 3 timer.
Fermentering 1-2 uger.
Modning 1 uge.

1 lille græskar (maksimum vægt 1 kg) skrællet, fri for kerner og græskarkødet skåret i grove tern.
750 g flydende maltekstrakt (light eller amber).
1  lille håndfuld bitter humle overgær.
½ tsk sukker per flaske til karbonering.

KRYDDERIMIX:
½ kanelstang.
2  cm ingefærrod, skræll et og revet.
2 kryddernelliker.
En knivspids revet muskatnød.

1. For varm ovnen til 180°. Fordel græskarstykkerne på et stykke bagepapir og bag dem indtil de er bløde (cirka 1 time).

2. Kom de bagte græskarstykker i en mæskepose og kom den i en gryde med 2,25 liter vand. Bring i kog og lad sim re under låg i 15-20 minutter og rør af og til. Fjern posen og pres så meget væske ud af den vandede grøntsagsmasse som muligt. Kasser græskarret.

3. Kom flydende maltekstrakt i græskarvan det. Bring i kog indtil det hurtigt skummer, og skru ned for varmen, så det ikke koger over. Til sæt 2/3 af humlen og hold væske n kogende i cirka 45 minutter. Tilsæt den resterende humle i  de sidste  5  minutter for at tilføje øllet ekstra humlearoma.

4. Bland den varme maltvæske med 2,25 liter kogt og afkølet vand for at køle den samlede væske ned. Rør godt i det for at ilte blandingen. Når væsken er kølet ned til 24°, filtrerer du væsken ned i den gæringsbeholder, du har valgt. Tilsæt gær som det står beskrevet på pakken og lad blandin gengære et lunt sted – 15-24° er ideelt.

5. De følgende dage vil øllet danne en skumskorpe, der også kaldes Krausen. Når den er ‘faldet til ro’ opvarmes krydderierne i 125 ml kogen de vand. Lad simre i 5 minutter og la d blandingen afkøle før den filtreres. Til sæt den krydrede væske i øllet og lad det gære ud.

6. Karboner de steriliserede flasker med sukker før de tappes. Opbevar flaskerne lunt til eftergæring i 2 dage og flyt dem herefter til et køligt sted i mindst 1 uge, hvor de kan modne.