Denne vin er en lovprisning af grapefrugten – den fede, gule (og nogle gange pink) globus, der sjældent kommer på bordet efter morgenmaden. Vi er så store fans af grapefrugten, at vi med glæde viser den frem uden indblanding fra andre frugter. Ønsker du en sprød, let vin, der er let at lave, så udbring en skål for grape frugten.

Tilberedelsestid 30 minutter.
Fermentering 3 måneder.
Modning 6-12 måneder.

1 kg sukker.
5 store grapefrugter, skrubbede og reven skal fra 2 af dem.
2 Campden tabletter.
hvid vinsgær.
gærnæring.
1 tsk pektinenzym.

1. Kom sukker i en ren, steriliseret gæringsspa nd. l<og 1 liter van d og hæld det i spanden. Rør rundt i blandingen for at opløse sukkeret.

2. Hæld 3,5 lite r koldt vand i spanden (så der nu i alt er 4,5 liter van d).

3. Kom den revne skal fra to af grapefrugterne i span den. Undgå det hvide, da det vil gøre drinken bitter.

4. Pres saften fra alle fem grapefrugter ned i spanden og kom 1 knust Campden tablet i denne søde citrusblanding.

5. Lad blandingen køle i 24 timer under låg eller under et rent viskestykke. Tilsæt gær, gærnæring og pektinenzym. Lad blandingen fermentere i 3 dage.

6.  Si blandingen gennem en fin si eller et presseklæde og ned i vinballonen, monter gærlås og fortsæt fermenteringen et lunt sted i cirka 1 måned.

7.  Omstik vinen til en ren vinballon. Efter et par uger er der sandsynligvis dannet endnu et lag bundfald. Er det tilfældet stikkes vinen om for anden gang.

8. Når fermenteringen – cirka 2 måneder efter første omstikning – er færdig, tilsættes 1 knust Campden tablet i vin ballonen før flaskning. Lad vinen modne i minimum 6 måneder og helst 1 år, før den åbnes.