Denne opskrift er alletiders til at få brugt disse græskar op – den forvoksede, utiltalende onkel til squashen og helårlige overskudsgrøntsag. Selvom denne drink (selvfølgelig) ikke som sådan er en romdrik, vil smagen af denne lækre, mørke grøntsagsbaserede drink fremkalde tanker om sørøvereventyr til søs, når de kraftige, fløjlsbløde noter når din tunge og holder fest i din gane. Bemærk den pudsige fermenteringsmetode, som benyttes til at lave drikken.

Tilberedelsestid 15 minutter.
Trækketid 2 uger.

1 græskar – det største du kan finde.
400 g demerara sukker.
1 spsk sort melasse.
2,5 cm  ingefærrod, skrællet og revet.
Saft fra 1 appelsin.
Rødvinsgær.

1. Skær toppen af græskarret med en takket kniv og skrab alle kernerne ud med en ske.

2. Fyld det udhulede græskar med sukker, melasse , ingefær, appelsinsaft og gær. Stil græskarret lodret i en stor kande , så den står sikkert imens.

3. Sæt toppen tilbage på græskarret og forsegl den med pakketape.

4. Anbring græskarret lodret i den store kande eller en lille gæringsspand og opbevar det lunt. Dit græskar begynder muligvis at gå i opløsning efter 2 uger. Hvis det sker, pak da et bomuldsklæde omkring græskarret og vikl snor omkring for at ‘holde på formen’.

5. Efter 4 uger bør dit græskar være klar til at give afkald på sin saftige gave. Bor et hul i bunden og lad væsken løbe ned i et fermenteringsglas.

6. Monter en gærlås og afslut fermenteringen før flaske på fyldning (cirka 2 uger).

7. Denne rom- agtige fornøjelse vil have gavn af modningen, så lad den modne mindst 1 måned, før du prøvesmager.