Du går ikke galt i byen med denne opskrift på en god, billig og nem øl. De fleste seriøse bryggere vil rynke på næsen over tilsætningen  af sukker, især  denne  store mængde, men det har sine fordele fornybryggeren. Ud over at give dit øl en god styrke og samtidig holde omkostningerne nede, vil du også give din gane mulighed for at smage øl i sin simpleste form – og slutresultatet er stadig en enorm behagelig drink. Ud fra denne opskrift kan du begynde at udforske mere komplekse bryg ved at udskifte sukkeret med nogle af de forskellige maltekstrakter eller ved at afprøve forskellig humle for at smage på hvilken måde, humlen påvirker øllets smag og karakteristika.

Tilberedelsestid 2 timer.
Fermentering 1-2 uger.
Modning 1 uge.

450 g flydende maltekstrakt (light eller amber).
1 lille håndfuld bitter humle 220 g hvidt sukker.
overgær.
½ tsk hvidt sukker per flaske til karbonering.

1. Steriliser alt udstyr. Kog 2,25 liter vand og hæld det i en tætsluttende beholder og afkøl i køleskabet.

2. Opvarm 2,25 liter vand i en stor gryde og tilsæt maltestrakt. Opløs under omrøring.

3. Bring i kog indtil væsken hurtigt skummer. Skru ned for varmen, så det ikke koger over, og skru op igen og gentag processen, indtil den hurtigdannende skum ophører.

4. Tilsæt humle og sukker. Dæk delvist gryden under låg og lad det koge stille og roligt i 45 minutter. Hæld nu vandet  fra køleskabet i og giv blandingen en rask omrøring og lad blandingen afkøle.

5. Filtrer væsken over i gæringsbeholderen og tilsæt gæren i henhold til instrukserne på pakken. Bruger du en vinballon, så monter en gærlås og hvis du bruger en spand, dækkes denne næsten med låg (efterlad en lille sprække, så gasserne kan slippe ud). Stil øllet et lunt sted – 15-24° er ideelt.

6. Når eftergæringen, typisk efter 1-2 uger, er ophørt, er øllet klar til at komme på flasker. Steriliser flaskerne og kom ½ tsk hvidt sukker ned i hver flaske. Fyld forsigtigt flaskerne op ved hjælp af en hævert og fortsæt, indtil du næsten rammer bundfaldet i gæringsbeholderen.

7. Kapsl flaskerne og ryst dem let for at opløse sukkeret. Stil flaskerne et lunt sted i et par dage for at sætte fut i eftergæringen. Flyt dem herefter til et køligere sted i mindst 1 uge for at modnes, inden øllen kan drikkes.