Når to verdener mødes: denne cider kuriositet (vil blive set ilde på af traditionelle ciderbryggere) – skæver til specialøl-fællesskabet og giver det en whisky-agtig krammer. Humletilsætningen bibringer betagende smage til en færdigfermenteret cider, men fordi opskriften ikke skal koge, undgår man bitterhed. Det er en spændende IPA (India Pale Ale) ciderblanding for dem, der ønsker en cider, der både er ‘hip og humlet’.

Tilberedelsestid 5 minutter.
Trækketid 4-5 dage.

4,5 liter cider.
10  g humle.

1. Tag en færdigfermenteret 4,5 litersvinballon med din bedste cider. Lad dig ikke friste til at bruge en dårlig ciderportion i den tro, at humlen vil camouflere den ækle smag.

2. Vælg den humle, du vil bruge – det smukke ved denne opskrift er variationsmulighederne, men som rettesnor fungerer humle, der bliver brugt i IPA bryg, godt. Til det første forsøg foreslår vi, at du tilsætter cirka 10 gaf en citrushumle som Cascade, og tager den derfra.

3. Drys humlen ned til cideren i vinballonen, monter gærlåsen på ny for at holde luft og uønskede bakterier ude. Du kan med fordel tilsætte humlen i en musselinpose for at lette filtreringen inden flaskning.

4. Lad vinballonen stå et køligt sted i 4-5 dage. Jo længere du lader den stå, jo mere humlesmag vil din cider få.

5. Filtrer humlecideren gennem en musselinpose og hæld cideren i steriliserede flasker.