En af de nemmeste måder du kan peppe  din æble-alkohol  op er  med  en  simpel sirup.  Vi har dryppet mange slags nektar i sine cidere, men vores favoritnektar kommer med hjælp fra hyben – dens søde, skarpe smag kan løfte selv den tørreste cider til nye højder.

Tilberedelsestid 1 time og 20 minutter

HYBENSIRUP
500 g hyben. groft hakkede.
300 g sukker.

SERVERING (per glas)
500 ml tør cider.
30 ml hybensirup.

1. Start med at tage en flaske af din hjemmelavede Gårdcider eller list duknakket ned i dit lokale alkoholimperium og køb en god, tør cider.

2. For at lave hybensirup mases hybenerne fx i en morter eller lignende og kommes herefter i en kasserolle med 600 ml vand.

3. Bring i kog og lad simre i 15 minutter.

4. Tag kasserollen af varmen, og filtrer blandingen gennem et presseklæde ned i en anden kasserolle. Lad frugtkødet dræne i kasserollen i 30 minutter.

5. Filtrer igen gennem et rent presseklæde. Dette er for at sikre, at ingen små, irriterende hybenhår finder vej til den endelige sirup.

6. Kom blandingen i en gryde sammen med sukkeret og opvarm langsomt. Rør rundt indtil sukkeret er opløst.

7. Lad blandingen koge yderligere 3-5 minutter og fjern eventuel overfladeskum med en træske.

8. Når blandingen er afkølet, hældes den i steriliserede flasker, som skal opbevares på køl. Så snart flasken åbnes, bør den kunne holde sig i 2 uger – uåbnet, i et års tid.

9. Afkøl cideren i køleskabet. Tilsæt siruppen og rør forsigtigt rundt.

SERVERINGSFORSLAG

Hybensiruppen kan også bruges på andre vidunderlige måder: Lav en forfriskende likør ved at fortynde med vand. Gør en billig mousserende vin mere skarp i smagen, eller dryp frugtsiruppen over pandekager, is eller yoghurt.