Fremgangsmåden Ripasso, hvor man brygger vin af druer, der allerede har  været presset, er udbredt, og samme økonomiske metode kan overføres til pressede hyldebær. Efter brygningen af den oprindelige vin, vil  der  være  nok  hyldebærguld  til  en ny portion, der giver dig mulighed for at tilføje endnu en ingrediens for at forstærke smagen . Blommer går exceptionelt godt sammen med hyldebær – og du kan bruge lige den variant, du ønsker. Vi fik de bedste resultater med en blanding af kræge og slå en.

Tilberedelsestid 40 minutter.
Fermentering 3 måneder.
Modning 9 måneder.

Resterne af hyldebærrene fra hyldebærvinen.
500 g blommer, kræge eller slåen tilberedt som angivet under punkt 2.
2 Campden tabletter.
1 tsk pektinenzym.
Saft og revet skal fra 1 økologisk citron.
1,25 kg hvidt sukker rødvinsgær gærnæring

1. Genbrug de pressede hyldebær og kom dem i en ren, desinficeret plasticspand egnet til madlavning.

2. Vask Er de store og stenene nemme at fjerne, gør du det. Ved brug af kræge og slåen skæres ridser i skallen med en kniv og stenene lader du sidde. Kom frugten ned i spande n med hyldebærrene.

3. Til sæt 1 knust Campden tablet, pektinenzym og citronsaft og -skal. Hæld 1,2 liter kogende vand over og lad stå i 24 timer under låg.

4. Giv frugten nogle tæv med en kagerulle, en kartoffelmoser eller brug dine hænder. Er der stadig sten i blommerne, pas da på ikke at slå dem i stykker.

5. Tilsæt sukker og yderligere 3,5 liter kogende van d. Opløs sukkeret ved omrøring og lad væsk en afkøle.

6. Tilsæt gær og gærnæring i den afkølede blanding . Læg låget løst over spand en og lad blandingen fermentere i 5-6 dage et lunt Omrør dagligt med en steriliseret ske.

7. Filtrer den boblende væske over i en ny vinballon. Er der bund fald, toppes op med koldt, kogt vand og gærlås monteres.

8. Efter 1 måned stikkes vinen om i en ren vin ballon og vin en gærer ud i yderligere 2 måneder. Lad bundfaldet blive tilbage. Hvis der stadig er bundfald, stikkes vinen om endnu en gang.

9. Rør endnu en knust Campden tablet i vinen. Brug en hævert til at tappe vin en på flasker og lad vinen modn e i mindst 9 måneder, før den drikkes.