Det overrasker ikke nogen, at et bær med tilnavnet the English grape bruges til at lave en af de bedste rødvine, der findes. Den dybrøde saft og garvesyren giver en solid, krydret vin,  der smager lige så godt som kommercielle vine. Nogle opskrifter kræver  enorme  mængder bær og er år om at modne, men hvis  du  følger  vores opskrift  tæt, vil  du kunne  nyde  vinen før de fleste, og du vil tilmed være efterladt med bær, der kan genbruges til hyldebær- og blommeripasso.

Tilberedelsestid 45 minutter.
Fermentering 4-5 måneder.
Modning 9 måneder.

1 kg modne hyldebær
1,25 kg hvidt sukker
saft fra 1 citron
1  tsk pektinenzym
2 Campden tabletter
rødvinsgær
1 tsk gærnæring

1. Brug tænderne på en gaffel til at svippe hyldebærrene fra stilkene. Forsøg at undgå at få de over- og umodne bær samt grønne stilke med, selvom det ikke helt kan undgås.

2. Kom bærrene i en plasticspand egnet til madvarer og tilsæt 1,2 liter kogende vand. Lad ligge i blød i 24 timer under låg.

3. Pres bærrene hårdt med en kagerulle, en kartoffelmoser eller et par rene hænder. Tilsæt sukkeret og hæld yderligere 2,5 liter kogende vand over. Opløs sukkeret ved omrøring.

4.  Når blandingen er afkølet, filtrer da væsken over i en vinballon gennem et presseklæde eller en fin si. Tilsæt citronsaft, pektinenzym og 1 knust Campden tablet og rør rundt.

5. Lad stå i 24 timer før du tilsætter gær og gærnæring. Monter gærlås og opbevar vinballonen et lunt sted. Der skal være et underskud af vin i ballonen, for fermenteringen skydes i gang med fuld kraft, og hvis ballonen er for fuld dannes klistrede, røde pletter.

6.  Efter 1 uge tager fermenteringen af i fart, og du kan toppe vin ballonen op med vand. (kogt vand som derefter er afkølet.)

7.  Efter ca. 1 måned omstikkes vinen i en ren vinballon. Lad stå i yderligere 3-4 måneder. Nu burde fermenteringen være færdig.

6. Med en desinficeret ske røres 1 Campden tablet i vinen. Brug en hævert til at tappe vinen på flasker. Lad vinen modne i mindst 9 måneder, før den drikkes.