Gårdcider, der tilberedes i efteråret, bør være drikkeklar nogenlunde samtidig med at de levende hegn bliver fulde af nyudsprungne hyldeblomster. Som så mange ciderentusiaster før ham, var det en munter smagsprøve på æblenektar, der medførte, at Rich kom til at støde på blomsterne og oplevede deres berusende duft på nært hold. Sådanne sammentræf er muligvis inspirationen bag denne opskrift, en sindrig blanding af blomster og frugter, som i England kaldes ‘scrumpleflower’.

Tilberedelsestid 5 minutter.
Trækketid 2-3 dage.

4,5 liter Gårdcider.
5 store hyldeblomstbuketter, afstilkede.

1. Følg vores lette instrukser til gårdcider og gå tilbage til denne opskrift, når du har omstukket cideren første gang. (Du kan selvfølgelig også købe noget cider at lave hyldeblomstcideren med, men vi anser dette som snyd.)

2. Pluk hyldeblomster  svarende til  omfanget af 5 hænder. Ryst blomsterne godt for at ryste eventuelle insekter af. Skyl dog alligevel blomsterne for en sikkerheds skyld.

3. Afstilk blomsterne ved hjælp af en gaffel. Kom stilkene i skraldespanden og blomsterne i en musselinpose eller lignende.

4. Pres musselinposen gennem halsen på vinballonen med cider og udskift gummitappen. Lad blomsterne trække deri i 2-3 dage.

5. Fjern blomsterposen før omstikning til en ren vinballon og herefter til flasker.