India Pale Ale (IPA) blev skabt af nød i 1800-tallets England. Ved at hæve alkoholstyrken og øge tilsætningen af humle grundet dens konserverende egenskaber, blev det muligt at forsyne kolonierne i Indien med øl, der i højere grad kunne klare den lange rejse uden at gå i fordærv. Indtil for nylig, havde IPAer bevæget sig væk fra det karakteristiske høje humleindhold hvilket blot reducerede den til en intetsigende, bitter øl. Men amerikanske ølbryggere har genoplivet den ved at bruge den som udgangspunkt til  at lege med nye, heftige humlekombinationer.

Tilberedelsestid 2 timer 15 minutter.
Fermentering 1-2 uger.
Modning 1 uge.

100g knust karamelmalt.
700 g ekstra lys, tørret maltekstakt.
1 håndfuld (20 g) bitter humle fx Goldings, Target, Columbus.
1 håndfuld (20 g) aromahumle fx Cascade, Nelson Sauvin, Citra.
Overgær.
½ tsk hvidt sukker per flaske til karbonering.

1. Kom knust karamelmalt i en gryde med 2,25 liter vand (kom eventuelt malten i en mæskepose først, hvis du har sådan en) og opvarm mæsken, indtil den når en temperatur på 65-72°C. Lad mæsken stå og trække i 15 minutter under låg og hold temperaturen stabil og rør rundt et par gange.

2. Filtrer masken fra (eller fjern mæskeposen) og tilsæt maltekstrakt. Bring i kog indtil det hurtigt skummer, og skru så ned for varmen, så det ikke koger over.

3. Tilsæt bitter humle og kog støt i cirka 45 minutter. I de sidste 15 minutter tilsættes halvdelen af aromahumlen.

4. Når de 45 minutter er gået, tilsættes den resterende aromahumle og gryden tages af varmen. Dette vil sikre den kraftige, friske humleduft og gøre øllet mere komplekst.

5. Tilsæt 2,25 liter forkogt, afkølet vand for at sænke blandingens samlede temperatur. Giv blandingen en rask omrøring, og når blandingen er afkølet tilstrækkeligt til under 24°, filtreres blandingen over i gæringsbeholderen.

6. Tilsæt gæren i henhold til instrukserne på pakken og stil gæringsbeholderen et lunt sted – 15-24° er ideelt.

7. Når fermenteringen er ophørt, karboneres de steriliserede flasker som beskrevet i grundølopskriften før de fyldes med øl. Stil flaskerne et lunt sted i 2 dage til eftergæring og flyt dem herefter til et køligere sted, hvor øllet modnes i mindst 1 uge.