Nogle søde hedvine, fx portvin, laves ved at føje brændevin til vin, før fermenteringen er færdig – den ekstra dosis alkohol gør det af med gæren og hermed afbrydes fermenteringsprocessen, før al sukkeret er blevet omdannet, hvilket resulterer i en stærkere og sødere drink. Det er dog ganske tilladeligt at  forskære  en  vin, der  allerede  er  på  flaske. Sød den med sukker og nu du er i gang, kan du også sætte en anden smag til den alkoholiske blanding. Store, saftige kirsebær kan forvandle en almindelig rødvin til en luksuriøs. Prøv denne opskrift med din egen hyldebærvin. Vi skønner, at selv den mest ordinære rødvin vil kunne forvandle sig til en forskåret favorit.

Tilberedelsestid 40 minutter.
Trækketid 1 dag.

450 g søde, modne kirsebær, skyllede og hakkede (tag stenene og et par stilke med).
1 x 75 cl flaske rødvin.
100 g hvidt sukker.
175 ml brændevin.

1. Kom de hakkede kirsebær i et stort patentglas.

2. Hæld al rødvinen over kirsebærrene, forsegl glasset og lad stå i 24 timer.

3. Tøm glassets indhold ud i en gryde sammen med sukkeret. Opvarm forsigtigt i ca. 10 minutter for at opløse sukkeret og blødgøre bærrene. Rør med en træslev og pres bærrene mod grydens inderside, så de afgiver saft.

4. Lad væsken afkøle og filtrer væsken ned i et rent patentglas gennem et presseklæde eller filterpose. Pres godt for at få mest mulig juice og skilt sten, stilke og stridig kirsebærfrugtkød fra.

5. Kom brændevin i kirsebærvinen og forsegl glasset eller hæld over på rene, desinficerede flasker.

6. Opbevar på køl eller i et køligt skab og drik denne overdådige, fløjlsagtige kirsebær-forskåret vin efter 1 dag og inden for 1 uge.