Når skattejægere til søs begav sig ud på lange, spændende rejser kunne ingen grog komme op på siden af en krydderrom. Ville en pirat dog forsøge at genskabe sin favoritkrydderrom – og der var mange – blev han mødt med ordene ‘hemmelig opskrift’ på praktisk talt alle flasker. Heldigvis for alle med saltvand i blodet, skal vi med glæde dele vores krydderrom­ hemmeligheder med denne opskrift, der er skabt specielt til at afværge de allerkoldeste prygl fra regn og vind . Hvis du mener, du kan gøre det bedre, så gør et forsøg – vanilje og appelsin er de typisk benyttede krydderier, men der er frit valg for enhver.

Tilberedelsestid 15 minutter.
Trækketid 2 uger.

1 x 70 cl flaske guldrom.
1 vaniljestang.
Revet appelsinskal fra 1/4 økologisk appelsin.
½ kanelstang.
1 stjerneanis.
4 sorte peberkorn.
1 knivspids knust muskatnød.
4 kaffebønner.

ALTERNATIVE KRYDDERIER
Allehånde, kardemomme, ingefær, kommen, kryddernellike, anis, rosmarin, laurbær.

1. Vælg først rommen. Vi foreslår en gylden rom, der har en karakter af eg og karamel til forskel fra lys rom, men den er ikke så lagret, at den vil overdøve krydderierne.

2. Flæk vaniljestangen og læg den i et steriliseret glas med den revne appelsinskal og resten af krydderierne (inklusiv kaffebønnerne). Skulle nogle af de foreslåede krydderier ikke falde i din smag, vælger du blot nogle andre fra alternativlisten.

3. Hæld rommen i glasset, forsegl den og ryst den godt. Lad stå i 2 uger, imens du genoptager din søgen efter begravede skatte.

4. Filtrer rommen med et presseklæde eller en fin si og hæld på flasker. Hejs flaget i masten, og du er klar til at give en lille en på sømandsmaner.