I årevis har limoncello været Italiens bedste drinkhemmelighed, men pludselig fik resten af verden øjnene op for denne smagfulde citronlikør. Iblandt italienske traditionalister vil helt præcise metoder og ingredienser indgå, men for os andre er der adskillige måder at lave denne lækre digestif på. Vores instrukser er lette at følge, og du får enten en ren, sød limoncello eller du kan give den en syrlig kant. Du kan også selv justere, om din drik skal fremstå klar eller uklar.

Tilberedelsestid 20 minutter.
Trækketid 2-6 uger.

Saft og reven skal fra 5 økologiske citroner.
200 g hvidt sukker.
1 x 70 cl flaske vodka.

1. Kom reven citronskal i et stort patentglas og hæld vodkaen over.

2. Selvom det ikke er traditionen, så foretrækker vi, at vores limoncello er til den syrlige si de. For at opnå det tilsættes citronsaften i blandingen –  jo mere du tilføjer, jo syrligere smag. Er du usikker, kan du dele portionen i to og prøve begge løsninger.

3. Luk låget tæt til og lad blandingen trække i cirka 2 uger.

4. Efter den indledende trækkeperiode er du klar til at søde væsken med simpel sukkersirup. l<om sukkeret i en kasserolle med 160 ml vand og opvarm forsigtigt indtil sukkeret opløses. Hvis du ønsker din limoncello skal være klar, skal du lade siruppen afkøle, før du tilsætter vodkaen og citronskal. Til en uklar drik hælder du den varme sirup i glasset.

5. Er du ivrig efter at drikke din citrondrik, kan du filtrere og komme limoncelloen på flaske umiddelbart efter, du har tilsat siruppen, men vi anbefaler, at du venter tålmodigt i yderligere 4 uger. Selv med en finmasket si, vil der stadig være en masse små citronstykker.