En af de første likører vi lavede med vores hjemmedyrkede ingredienser var pebermyntelikør – og vi plyndrede urtebedet for mynte og lavede en digestif, der smagte meget bedre end de knaldgrønne sirupsvæsker, du finder i de fleste restauranter og barer. Svimle oven på vores succes, undrede vi os nu over hvad, der mon ville ske, hvis man inviterede myntens bedste venner fra det asiatiske køkken – lime og citrongræs – til at komme med til festen. Og ved I hvad? Det virkede akkurat, som vi havde håbet. I hver en mundful blev vores smagsløg kælet for af de tre smagsgivere fra thaikøkkenet.

Tilberedelsestid 20 minutter.
Trækketid 2-3 uger.

2 citrongræsstilke.
Skal fra 3 økologiske limefrugter.
En håndfuld friske mynteblade.
250 g hvidt sukker.
1 x 70 cl flaske vodka.

1. Giv citrongræsstilkene nogle gedigne bank med en hård genstand for at slå dem i stykker.

2. Kom reven limeskal og citrongræs i et glas og hæld vodkaen udover. Luk gl asset til og ryst det, og lad det stå i 2 uger, hvor det tilmed rystes et par gange.

3. Skyl myntebladene grundigt før du hårdhændet maser bladene mellem fingrene og river bladene itu , da det vil frigive deres myntesmag.

4. Kom mynten ned i glasset med vodka, lime og citrongræs. Luk låget på ny og ryst energisk glas set og vent i 2 dage.

5. Lav en enkel sirup ved forsigtigt at op varm e sukkeret på en pande med 350 ml vand og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Lad siruppen af køle.

6. Filtrer vodkaudtrækket og bland siruppen i. Prøvesmag – hvis du foretrækker drikken sødere, laves lidt mere sukker sir up og tilsæt lidt ad gangen, indtil dine smagsløg er tilfredse. Hæld blandingen på fl aske og tag den i brug med det samme.