I takt med at populariteten af endorfinfrigivende fødevarer som chili og wasabi”’ stiger, lader det til, at den ydmyg peberrod stort set er blevet glemt. Men vi er kæmpe fans af denne raske rod, så når vi læser ordene ‘peberrodsvodka’ i drinkmaestroen Andy Hamiltons bog Booze for Free, får vi julelys i øjnene. Efter vi har kørt et par forskellige versioner igennem, er vores valg faldet på kombinationen af nedenstående ingredienser. Det er ikke en drink, man bare forsigtigt nipper til, men den er bestemt mere end blot en modedille. Ud over at sætte skub i bihulerne (dine øjne vil løbe i vand, blot du snuser til drinken) kan den også bruges til at lave en djævelsk god bloody Mary.

Tilberedelsestid 15 minutter.
Trækketid 3 dage.

Cirka 150 g peberrod. skrubbet eller skrællet og hakket i ‘lillefingerstørrelse’.
1 x 70 cl flaske vodka.
1 tsk honning.
15 hele sorte peberkorn.

1. Tilsæt den hakkede peberrod i et patentglas med vodka, honning og peberkorn. Honningen vil udligne enhver bitterhed fra peberroden og peberkornene tilføre et ekstra lag varme. For at honningen opløses hurtigere, kan du opvarme honningen med en smule vodka eller et skvæt vand, før du blander honningen med resten af ingredienserne.

2. Hvis du er desperat, kan du til nød filtrere og hælde på flaske efter 3 timer, men vi anbefaler 3 dage for den optimale bihule­ smadrende virkning.

3. Opbevar på frost.