Rabarbervinen var den første drik, vi lavede  med ingredienser  fra  vores  køkkenhave,  og den er en god begyndervin: den er let at lave, kræver få ingredienser og efter at have spist rabarberkage med flødeskum i en måned vil du være glad for at kunne bruge rabarber  til noget andet.

Tilberedelsestid 45 minutter
Fermentering 3 måneder
Modning 6 måneder.

10-12 gode rabarberstilke (ca. 1,5 kg skåret i tern) – vi foretrækker de store, grønne stilke, men de pink vil give din vin et rose look.
1,25 kg hvidt sukker
1 tsk pektinenzym
2 Campden tabletter
hvid vingær
1 tsk gærnæring

1. Vask og hak rabarberstilkene og kom dem i en plasticspand egnet til madvarer og slå rabarberen i stykker med fx. en kagerulle. Tilsæt sukker, pektinenzym og en knust Campden tablet og bland sammen. Lad blandingen stå natten over under låg.

2. Næste dag vil rabarbersaften være sivet ud og blevet til en klistrende sirup. Tilsæt 2,25 liter kogende vand og lad det afkøle.

3. Anbring en tragt i halsen på en vinballon og filtrer juicen gennem en fin si eller et presseklæde. Pres hårdt for at få så meget juice som muligt.

4. Hæld ca. 2,25 l kogt, afkølet vand i vinballonen, så der stadig er 2,5-5 cm op til  kanten. Dette forhindrer  fermenteringsvæsken i at flyde over. Tilsæt gær og gærnæring, monter en gærlås og opbevar vinballonen et lunt sted. Efter 1 uge toppes vin ballonen igen op med kogt, afkølet vand.

5. Fortsæt fermenteringen indtil væsken ikke bobler mere – 1 måned burde være nok – og omstik vinen ved at lede den gennem en hævert og over i en ren vinballon. Lad bundfaldet blive tilbage.

6. Er der bundfald i den nye vin ballon, så top den op med kogt, koldt vand og monter gærlåsen på ny. Opbevar et lunt sted i yderlig ere et par måneder, og hvis du er sikker på, at fermenteringen er stoppet , rør da endnu en knust Campden tablet i og tap på flask er ved hjælp af en hævert.

7. Hvis du ikke kan vent e med at prøvesmage din høst, er rabarbervin en af de få vine, der med et rimeligt resultat  kan åbnes 4-5 måneder efter omstikning til flasker. Lader du den dog stå i 9 måneder, vil eventuel syrlig beskhed være modnet, og resultat et er hjemmelavet vin perfektion.