Fik vi sagt at nogle mennesker prøver at putte hvad som helst i alkohol for at se, om der kommer en god likør ud af det? Og havde du nogensinde forestillet dig, at salatblade kunne være årsagen til en af de mere succesfulde alkohol-og-mad kombinationer? Her er tale om rucolaen, letgenkendelig for mange som det grønne stads, der gør sandwichen lidt smartere og har en stærk, skarp smag. Italien”’ har skabt digestifdrinken rucolino, en af de sødeste likører i bogen med lækre noter af peber og citron. Her er vores version af denne sippeværdige salatbaserede drink.

Tilberedelsestid 30 minutter.
Trækketid 3 måneder.
Modning 1 måned.

1 håndfuld rucolablade (cirka 30 blade).
Reven skal fra 1 økologisk citron.
Reven skal fra ½ økologisk appelsin.
2  kryddernelliker.
260 g hvidt sukker.
1 x 70 cl flaske vodka.

1. Skyl rucolabladene under koldt vand og kom dem i et patentglas sammen med vodka.

2. Kom reven citron- og appelsinskal og kryddernelliker i glasset og luk det. Ryst det let og stil glasset et køligt sted uden direkte sollys i cirka 10 dage.

3. Når blandingen er færdig med at trække, laves en sød sirup ved at hælde sukkeret på en pande og dække med lidt vand. Opvarm forsigtigt og rør rundt. indtil sukkeret er opløst Lad siruppen afkøle.

4.  Filtrer vodkaudtrækket og bland siruppen i og kom den samlede blanding i et rent patentglas eller flasker.

5. Lad likøren modne i endnu 1 måned. Vi anbefaler at tage et par testslurke på dette tidspunkt for at vurdere om sødmeniveauet smager dig. Smager den lidt bittert, vil du måske tilsætte lidt mere sødme ved at lave en lille portion sukkersirup og tilsætte en lille smule ad gangen, indtil du er tilfreds med resultatet.