Sima, eller ‘forårsmjød’, er en finsk drink, der traditionelt drikkes 1. maj under Vappu festivalen, som er en national gadefest, der markerer det glædelige forårs komme og vinterens passeren. Den er en fornøjelse at tilberede og er opfindsomt stykket sammen: rosinerne tilfører nemlig ikke blot en dybde til smagen, de viser også hvornår, drinken er færdig ved at stige op til overfladen, når simaen er klar til at blive drukket.

Tilberedelsestid 10 minutter.
Fermentering 1 dag.
Modning 4-5 dage.

Saft og reven skal af 4 økologiske citroner.
100 g hvidt sukker.
100 g brun farin.
Overgær.
1 lille håndfuld rosiner.
2 tsk hvidt sukker per flaske til karbonering.

1. Kog 2 liter vand i den største gryde, du kan finde. Hæld det kogende vand i en gæringsspand af plastic og tilsæt citronsaft, reven citronskal og sukker. Rør raskt rundt i væsken for at opløse sukkeret og lad blandingen afkøle.

2. Tilsæt gæren, rør rundt og dæk spanden med et viskestykke og stil gæringsspanden et lunt sted i en dag eller to, indtil overfladen begynder at boble.

3. Filtrer væsken gennem et presseklæde ned i to 1-liters plasticflasker. Dump et par rosiner i hver flaske, skru lågene på og stil dem på køl.

4. Opbevar flaskerne på køl i 4-5 dage, og husk jævnligt at løsne skruelågene, for at lette trykket og mindske risikoen for eksplosioner. Når rosinerne i flaskerne {pudsigt nok) stiger op og flyder på overfladen, er din sima færdig.

5. Åben flasken.