Du kan lave cider med bær, der har ligget og trukket i gin – fx. de sprittede bær, der er tilbage fra tilberedelsen af slåengin. Med deres lette  mandelsmag klæder de bitre slåen cideren, som får et lusket strejf af gin. Denne drink kan være ret stærk og kan overraske personen, der nyder den, hvis man ikke passer på, så regn den for en sommerdrik, man nipper til. Du kan også lave en rigtig vintervarmer ved at servere  drikken  varm tilsat kryddernelikker  og en knivspids kanel.

Tilberedelsestid 10 minutter.
Fermentering 4-5 uger.

4,5 liter cider.
450 g ginudtrukne slåen.

1. Hæld slåengin i en vinballon og hæld derefter ginen på flaske, men lad de udblødte, sprittede slåenbær blive i vinballonen.

2. Tag et par flasker gårdcider som du er villig til at undvære. Det er til et godt formål. Fyld vinballonen op  med cider og gem eventuel overskydende cider.

3. De ginudtrukne slåen indeholder sukker, hvilket vil genoplive fermenteringsprocessen. Monter en gærlås i vinballonen for at undgå eventuelle eksplosive gasser.

4. Opbevar vinballonen et køligt sted i 2-3 uger, så de sprittede slåen rigtig kan frigive deres smag og alkohol til cideren. Hæld nu cideren fra bærrene over i en ren vinballon og monter gærlåsen på ny.

5. Vent yderligere 2 uger. Er blandingen gæret ud, er den klar til at komme på flasker.

6. Du kan lade drikken modne i et par måneder, hvis du vil , men vi drikker vore s umiddelbart efter flaskning for at nyde den skarpe smag.

ALTERNATIV

Pres nogle vodka-udtrukne krægeblommer gennem vinballonens hals for at lave en stærk blommecider. Du kan endda lade de whisky-velsignede hindbær fra side 120 stå og trække for at lave en stærk hindbærcider.