Slåen er en af naturens gaver, hvis glæder  er endeløse. Hvis du har lavet en portion slåengin, vil den overskydende, rynkede frugt stadig have nok smag i sig til endnu en opskrift. Vi elsker at droppe den rynkede frugt ned i cider, hvorimod andre nok foretrækker at holde slåenbærrenes kraft i live med dette whiskyudtræk. Du kan bruge hvilken som helst spiritus som base til denne slåen bonus, men vi synes, at whiskyens kraftige maltsmag komplimenterer den gennemtrængende, delikate smag fra anden presning og lader nøddesmagen fra stenene vise deres likørberettigelse. Du kan også erstatte slåen her med kræger af anden presning.

Tilberedelsestid 5 minutter.
Trækketid 3 måneder.

Frugt fra et slåengin-udtræk (oprindelig vægt 450 g).
220 g hvidt sukker.
1 x 70 cl flaske whisky.

1. Kom dem pressede frugt fra din slåengin tilbage i patentglasset, det kom fra. Der er ingen grund til at skylle overskydende gin af; det hele er med til at give smag.

2. Kom sukker og whisky i patentglasset. Og lad nu være med at åbne en fin single malt whisky til denne opskrift. En billigere, fortyndet whisky kan sagtens bruges.

3. Følg herfra samme procedure som med slåenginen – ryst blandingen jævnligt i starten indtil sukkeret er opløst og herefter gradvist ryste den sjældnere i resten af trækkeperioden.

4. Whiskyen vil få en dyb pink farve frem for slåengins tætte lilla farve. Whiskyen er klar til filtrering og flaskning efter 3 måneder.