En summer cup (også kaldet ‘fruit cup’) er en flere århundreder gammel engelsk cocktail. Den mest berømte opskrift udtænkte James Pimm i 1823, en opskrift der senere er blevet en fast bestanddel af britiske sportsarrangementer om sommeren. Drinken består af vermouth, gin og likører fortyndet med limonade eller danskvand og er fuld af frugt.

Tilberedelsestid 5 minutter.

100 ml gin.
100 ml sød vermouth.
60 ml appelsinlikør.
2 spsk slåengin.

Servering:
Aappelsin.
Citron.
Agurk.
Jordbær.
Mynteblade.
Cirka 500 ml limonade.

1. Bland gin, sød vermouth, appelsinlikør og slåengin. Cointreau er en passende appelsinlikør, som forhandles mange steder, men vi foretrækker at bruge vores egen appelsinwhisky.

2. Du har nu lavet din egen summer cup, der er endnu bedre end dem, du kan få i butikkerne. Nemt, ikke? Læs videre for at lære hvordan, du serverer den.

SERVERINGSFORSLAG

3. Skær appelsin, citron og agurk i tynde skiver. Folk kan godt lide at få et stykke af hver frugt i deres glas, så skær flere skiver end antallet af portioner. Vi vurderer, at der er til omkring 8-12 store glas i denne opskrift, men du kan få portionen til at strække længere ved at fortynde med lidt mere limonade.

4. Halver en håndfuld jordbær. Kom al frugten i en stor kande med en håndfuld friske mynteblade.

5. Kom rigeligt med is i kanden og hæld så summer cup og limonaden i. Vi synes, det ideelle blandingsforhold er dobbelt så meget limonade, som der er alkohol, men du kan sagtens fortynde drikken yderligere med danskvand.

6. Rør forsigtigt rundt og server.