Verdenskøkkenet har været uvenlig ved ananassen – den optræder sjældent ud over de obligatoriske cocktailpinde sammen med osteterninger, drysset henover en pizza med forarbejdet skinke, eller på dåse liggende i sin egen sukkerlage. Heldigvis udviser mexicanerne mere respekt for ananassen blandt andet ved at lave denne nemme og hurtige mousserende drink. Fermenteringen starter  naturligt som et  resultat af den sprælske vildgær, der er på ananassens skræl. Og ved du hvad? Du behøver ikke engang at bruge selve frugtkødet – det kan du gemme til et andet formål.

Tilberedelsestid 20 minutter.
Fermentering 2-3 dage.
Modning 1 dag.

350 g blødt farin.
1 kanelstang.
Stammen og skrællen fra 1 meget moden ananas, i store tern.

1. Kom farin i en kasserolle sammen med kanelstangen og 1,5 liter vand. Mexicanere bruger specielt piloncillo-/panelasukker, som kan købes online eller i specialbutikker, men brun farin kan fint bruges.

2. Bring vandet i kog og lad det simre i 5 minutter. Rør rundt for at opløse sukkeret og lad blandingen afkøle.

3. Mexicanerne fermenterer deres tepache under låg i særlige lerpotter. I mangel på sådant lertøj, kan du bruge en glaskande eller en skål. Når væsken er afkølet til kropstemperatur, fjernes kanelstangen, og væsken hældes i din valgte glasbeholder. Tilsæt ternene af ananasstamme og -skræl og dæk beholderen med en tallerken, et viskestykke eller husholdningsfilm.

4. Stil beholderen et lunt sted. Efter nogen tid vil bobler insisterende danne sig på overfladen og gæringen tage til. Lad blandingen fermentere i 2-3 dage.

5. Filtrer tepachen ned i en kande, dæk med husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet. Den er drikkeklar efter 1 dag, og skal drikkes inden for 48 timer.