Den mest almindelige hvidtjørn blomstrer primært i maj. Og der hvor vi kommer fra, er der ingen busk, der blomstrer i samme store omfang som hvidtjørnen,  så ingen lægger mærke til, at vi snupper en posefuld tjørnegrene fra det levende hegn til at udbløde i brændevin. Blomstens milde smag formår på forunderlig vis at forstærke brændevinens frugtsmag med flere velsmagende blomsternoter. En særdeles behagelig drik og en flydende hyldest til den storblomstrende forårsmåned.

Tilberedelsestid 45 minutter.
Trækketid 2-3 uger.
Modning 2 måneder.

Cirka 500 ml blomster og blade fra hvidtjørnen.
220 g hvidt sukker.
1 x 70 cl flaske brændevin.

1. Saml en posefuld hvidtjørnegrene der både bærer blomster og blade. Sæt dig til rette og begynd at plukke. Til denne opskrift skal du cirka bruge lige mange blomster som blade, men det er ikke altafgørende. Pluk forsigtigt de hvide kronblade og de grønne blade og kom dem i et steriliseret patentglas – denne opgave kan føles som en evighed, men når først du er kommet ind i en afslappet rytme, vil tiden flyve af sted.

2. Tilsæt sukker og hæld brændevinen udover. Billig brændevin er udmærket.

3. Luk glasset og ryst det godt. De næste par dage skal du også ryste glasset for at sukkeret bliver opløst.

4. Lad blandingen trække i 2-3 uger.

5. Filtrer brændevinen over i flasker. Hvis du kan vente mindst 2 måneder med at drikke den, vil du blive belønnet med en mere fyldig likør.