På et tidspunkt vil du opleve, at trangen til at fermentere falder sammen med manglen på friske ingredienser. I sådanne tilfælde anbefaler vi denne eksotiske opskrift, der udelukkende bygger på tørrede ingredienser. Du kan forsyne dig med figner i de fleste supermarkeder eller helsekostbutikker, mens rosenblade er fast inventar i de fleste hjemmebrygbutikker. Kombinationen af Nordafrikansk-inspirerede ingredienser er en duftende sensation, du kan lave til en yderst dejlig vin.

Tilberedelsestid 40 minutter.
Fermentering 3-4 måneder.
Modning 6 måneder.

25 g tørrede rosenblade.
900 g tørrede figner, fint hakket
1,15 kg sukker.
Saft og revet skal fra 1 økologisk citron.
1 tsk pektinenzym hvidvinsgær.
1 tsk gærnæring.
2 Campden tabletter

1. Kom de tørrede rosenblade i en stor gryde (kom dem gerne i en musselinpos e, hvis du har en). Tilsæt 2,25 liter vand og bring i kog og lad simre i 15 minutter.

2. Alt imens hakker du fignerne – hvis du ikke orker den tidskrævende opgave at hakke med en skarp kniv, kan du bruge en elektrisk minihakker eller en kødhakkemaskine. Kom figenstykkerne i en food-grade godkendt spand sammen med sukker, citronsaft og skrabet -skal (undgå det hvide af skallen), pektinenz ym samt en knust Campden tablet.

3. Når rosenbladene er færdige med at simre, filtrer dem gennem musselinposen ned i spanden. Kog yderligere 2,25 liter vand, og hæld det i spanden . Opløs sukkeret ved omrøring.

4. Lad stå i 24 timer under låg, før du tilsætter gær og gærnæring. Blandingen røres godt sammen, læg låget på igen og opbevar spanden lunt. Fortsæt med daglig omrøring de følgende 6-7 dage.

5. Filtrer væsk en over i en ren vin ballon og top op med afkølet, forkogt vand om nødvendigt og monter gærlåsen. Stil ballonen tilbage et lunt sted, hvor den ikke udsættes for direkte sol, for at bevare vinens farve. Når fermenteringen er taget af efter cirka 1 måned, omstikkes vinen i en ny vinballon.

6. Opbevar vinen i ballonen i yderligere  2-3 måneder, og når du er sikker på fermenteringen er stoppet, rører du forsigtigt 1 knust Campden tablet i vinen med en steriliseret  ske. Omstik  herefter til flasker.

7. Vi har erfaret, at vinen er drikkelig, når den er overraskende ung- kun 4 måneder efter flaskning – men vi anbefaler dig at vente minimum 6 måneder.