Når du bruger urter og krydderier i mjød, laver du den oldgamle drik metheglin . Man mente, at den besad medicinske egenskaber, men hvem har ikke brugt den undskyldning om spiritus? Vi har brugt et overflødighedshorn af julekrydderier i denne smagfulde højtidsversion sammen med nogle urter med godt spark i, som oven i købet er fra vores egen have. Men brug nu ikke mjøden som kuren mod tømmermænd efter julefrokosterne.

Tilberedelsestid 1 time.
Fermentering 3-4 måneder.
Modning 12 måneder.

3 spsk persille.
3 spsk citron timian.
1 spsk salvie.
1 spsk rosmarin.
5 cm ingefærrod, skræll et og grofthakket.
10 kryddernelliker.
1 kanelstang.
1,5 kg honning.
Champagnegær.
Gærnæring.
1 Campden tablet

1. Hak urterne, mas krydderierne og kom dem i en musselinpose. Snør posen tæt nok sammen til, at den kan komme ned gennem vinballonens hals.

2. Kom krydderiposen i en gryde sammen med 2 liter vand. Bring i kog og lad simre i 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad urterne trække i 24 timer.

3. Filtrer og fjern urteposen til senere brug. Til sæt honning i det urteudtrukne vand, lad simre og omrør forsigtigt indtil honningen er opløst. Kog 2,5 lit er vand og til sæt blandingen. Lad den afkøle.

4. Hæld forsigtigt væsken i en vinballon, drop musselinposen i (fisk den evt. op af skraldesp an den, hvis du ikke var opmærksom i punkt 3), og tilsæt champagnegær og gærnæring.

5. Monter en gærlås og afvent fermenteringen, som vil gå i gang efter et par dage og vil fortsætte cirka 2 måneder frem.

6. Når fermenteringen er ophørt, omstikkes mjøden i en ren vinballon. Kasser musselinposen.

7. Fyld op med vand, monter gærlås på ny og lad mjøden stå i yderligere 1-2 måneder.

8. Tilsæt en knust Campden tablet i vinballonen før flaskning og lad mjøden modne i minimum 1 år, før du nyder dens foryngende kræfter.