Længe før den nutidige trend, hvor man brygger special-cider med alverdens forskellig frugt, brugte man ofte honning for at føje ekstra  smag til  fermenteret  æblesaft  og til  at lave en drink, der også kaldes cyser. Med de mere traditionelle mjødvarianter følger lang fermenterings- og modningstid, men denne gyldne efterårsbryg vil allerede være  drikkeklar den efterfølgende sommer. Men var dig for bagendens brod; æblemjøden har en relativ høj alkoholprocent og kan forvandle dit hoved til en bikube fuld af vrede bier, hvis du ikke er varsom og udviser respekt for drikken.

Tilberedelsestid 1 time.
Fermentering 2-6 måneder.
Modning 2-4 måneder.

4,5 liter Gårdcider (se den her)
500 g honning.

1. Følg vores lette instrukser til gårdcider på modsatte side og vend tilbage til denne opskrift, når du har omstukket cideren første gang.

2. Opvarm et glas honning ved at sænke det ned i en gryde med varmt vand. Dette vil gøre den lettere at få ud af glasset.

3. Hæld honningen ned i din vinballon med cider og rør godt rundt. Honningen vil ikke opløses helt. Den vil være tilbøjelig til at lægge sig i bunden af vinballonen, men fortvivl ikke. Det gør intet.

4. Monter gærlåsen og opbevar vinballonen et sikkert sted. Fermenteringen vil igangsætte på ny på grund af sukkeret fra honningen, hvilket får gæren til at tage fat med friske kræfter.

5. Når fermenteringen er ophørt eller gærlåsen bobler meget langsomt, omstikkes til en ren vinballon og gærlåsen monteres på ny indtil cideren er gæret ud.

6. Æble mjøden bør være klar til sommersjov, men som alle cidere vil det gøre den godt at modne et par måneder.